Når forandring bliver et pejlemærke

Når livet sætter sine mærker

Jeg har personligt oplevet rigtig mange situationer hvor mit fundament er blevet rystet – rigtig meget. Det er lige fra at opleve at blive far til et handicappet barn, situationer hvor jeg har mistet jobbet, blev skilt eller da jeg senest mistede min mellemste søn i et fatalt trafik uheld. Netop derfor ved jeg, at man kan komme styrket igennem forandringen. 

Vi har alle vores historie. Min har overskriften forandring og det er i særdeleshed det jeg kan tilbyde som coach.

Frygten for det ukendte

Jeg har igennem det meste af mit liv, arbejdet med forandring i en eller anden form. I mine tidligere jobs, har jeg arbejdet med forandring med produktudvikling og innovation. Igennem årerne, har jeg således været i mange firmaer og organisationer, som har været igennem nogle voldsomme forandrings processer – organisationsændringer, opsigelser mm.. 

Lige så spændende, som forandring kan være – når man selv styrer den – ligeså udfordrende og lidt angstprovokerende, kan det også være når man sidder midt i den. Og specielt hvis man ikke føler man har kontrol over det som sker. Man ved hvad man har, og meget sjældent ved man hvordan det hele lander. Så kommer usikkerheden snigende for det ukendte.

Selvom forandring kan være spændende, udfordrende og lidt eventyragtige, så er det stadig en process hvor vi skal sige farvel til noget kendt. Noget trygt. Noget vi har et forhold til. Og det nye er ikke altid lige til at få hænderne om. Coaching kan få dig til at se hvordan du lander i det nye. Få beskrevet din rejse og sendt dig godt af sted, så du har mest mulig ro og tryghed i det som du skal lande i.

Få ro på tankemylderet

Hvad sker der når bølgerne har lagt sig efter skilsmissen? Hvad sker der nu hvor jeg har mistet mit job? Hvad sker der, hvis jeg ikke kommer ind på det studie som jeg har drømt om – eller faktisk kommer ind? Kan jeg så leve op til de mange ny krav?

Vi kender alle til den indre stemme og vi kender alle til usikkerheden. Coaching kan få ro på det tankemylder – og coaching kan hjælpe dig til at se lyset inde i dig selv, så du kan finde troen på dig selv og dit mål.

Niels-Henrik Valentin – Life & Business Coach