Tanker skal deles

Kan man komme styrket igennem en krise?

Når vores børn falder og slår sig, så hjælper vi dem op. Vi trøster dem og giver dem omsorg. Det gør sikkert ondt, men de får en erfaring, som bliver en del af det erfaringsgrundlag, som barnet fremover vil bruge til at navigere efter.

Men hvordan er det lige med os voksne, når livet skubber til os? Bruger vi så det til at blive klogere, eller har vi så travlt med at komme tilbage og vise omverdenen, at vi er 110% klar igen?

Er vi gode nok til at drage omsorg for os selv – og hinanden – så vi kan blive klogere og få en erfaring? Og bruger vi så den erfaring, så vi kommer styrket igennem situationen? For uanset om det er store eller små kriser – om det er stress, skilsmisse, depression eller vi blot taber modet eller fokus, så hører vi så tit det med at komme styrket ud på den anden side. Men kan man det, hvis vi ikke lytter til den indre stemme? Frygter vi stadig mere, at vi mister vores job, vores markedsværdi eller vores kollegaers anseelse end, at vi bliver klar og kommer styrket igennem, når livet skubber til os.

Vælg din historie

Vi har alle en historie. Det er en blanding af konkrete begivenheder og den måde vi vælger at huske situationen på. Men vi er ikke altid helt fair over for os selv. På de sociale medier, skal vi ses fra vores bedste side. Men når vi taler til os selv, så har vi et helt andet filter.

Ofte fortæller vi os selv en historien, som holder os tilbage, så ikke tror på os selv eller vores egne evner. Men vores historie er ikke hugget i sten og der altid flere måder at fortælle den på.   

Jeg tror ikke på, at vi  som vi er,  fordi vi har oplevet de ting vi har – men fordi vi har truffet de valg vi har. Og du kan vælge at fortælle dig selv en anden historie.

Du har et valg om hvilken historie som du fortæller dig selv

Tag ejerskab

I disse tider taler vi meget om at skulle passe på ikke at smitte hinanden – hvilket er super vigtigt. I den forbindelse vil jeg godt slå et slag for at, vi også skal anerkende nogle af de følelser, og den usikkerhed, som vi også mærker, når der sker forandringer omkring os. Det blev til en lille video om at hjælpe vores nærmest med at tage ejerskab.